Арестуваха Сюзън Сарандън за анти-Тръмп демонстрация (видео)

Холивудската звезда Сюзън Сарандън и конгресменка демократ са сред стотиците жени, арестувани по време на митинг срещу имиграционната политика на Доналд Тръмп за "нулева толерантност".

Полицията потвърди, че 575 души са били арестувани и обвинени в незаконно демонстриране по време на митинга, на който е имало анти-Тръмп песнопения и плакати хаштаг #FamiliesBelongTogether.

Демонстрантките се събрали пред сградата на Министерството на правосъдието във Вашингтон в четвъртък, за да изразят гнева си. Те настояват лагерите за мигранти по границата да бъдат премахнати скандирайи "We Care" ("Нас ни е грижа").

Преди време Мелания Тръмп посети един от лагерите със скандано яке, на което пишеше "I Don't Care, Do You?" ("Не ми пука, а на теб?").

По време на президентските избори в САЩ през 2016 г. Сюзън Сарандън заяви подкрепата си не за основните две партии - Републиканска и Демократична, а за Партията на Зелените и нейния кандидат. Тя много пъти се е изказвала срещу Тръмп, но е заявявала също така, че смята Хилари Клинтън за по-опасна от него.



 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини