Бойко Борисов се разбра с протестиращите превозвачи

Превозвачите спират протестите си. Това стана ясно след среща на техни представители и премиера Бойко Борисов. Мотив за спиране на протестите им са очакваните действия в парламента.

По нареждане на премиера Бойко Борисов се очаква депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов, който е вносител на Законопроекта за Българска автомобилна камара да оттегли предложения Закон. Това стана ясно от думите на премиера Борисов, предаде БГНЕС.

"Разпоредил съм на Станислав да изтегли закона за създаването на Българска автомобилна камара. Договорил съм се с колегите и в спокойна обстановка някои от правилните неща да видим дали със закон или със сега действащите закони, наредби, да се поправят", каза Борисов след среща с превозвачите в Министерски съвет.

"За мое съжаление пак нещата дойдоха до този кабинет, въпреки усилията ми да се решават по министерствата", допълни той.

Борисов коментира и желанието си за намаляване на дела на сивата икономика в транспортния бранш. "Сивият сектор да се извади от ситуацията. Предстои пакет номер 2, изключително важен за целия бранш - и там ни трябва единството на бранша. Секторът трябва да бъде успокоен и дисциплиниран", подчерта Борисов.

Източник: БГНЕС

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини