Никой не знае какви ще са последиците за здравето на Скрипал

Медиците от болницата в Солсбъри, където баща и дъщеря Скрипал бяха лекувани, се питали дали някой от тях няма да пострада от нервнопаралитичното вещество. Те допускали и възможността Сергей и Юлия Скрипал да умрат от отравянето, разказват специалистите в интревю за BBC.

За дългосрочните последици за здравето на бащата и дъщерята слвд отравянето, медицинският директор на болницата Кристин Бланчард казва, че прогнозата е неясна.

"Честният отговор е, че не знаем", казва тя.

Бившият руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му бяха открити в безсъзнание на обществена пейка в Солсбъри. Великобритания обвини Русия, че е извършила покушение срещу тях с химически агент новичок. Москва отрече. Скрипал, предал десетки руски агенти на британските служби, и 33-годишната му дъщеря Юлия бяха приети в критично състояние в болница. Заради делото "Скрипал" Лондон изгони 23 руски дипломати. Великобритания беше подкрепена от редица страни от ЕС, САЩ и някои други страни. Русия отговори с реципрочни мерки. Дъщерята на Сергей Скрпал – Юлия напусна болницата през април. Британските власти не разрешиха на руските дипломати да се видят с нея. Бившият полковник от ГРУ бе изписан в средата на май. До момента не се знае точното местонахождение на двамата и състоянието им, а само че са на "сигурно място" и се възстановяват.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини