Двудневен киномаратон със "София Филм Фест в Асеновград"

За втора година Арт Фест/София Филм Фест пристига в Асеновград. В рамките на два дни ценителите на хубавото кино ще имат възможността да видят седем забележителни филма. Програмата в читалище "Родолюбие" стартира в 11:00 ч. на 19 май със "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" на Стефан Командарев. Тази година се отбелязва 10-ата годишнина от създаването на филма, което ще превърне прожекцията в Асеновград в истински празник. Очакват се и специални гости от екипа на най-успешната българска копродукция.

Киномаратонът ще продължи в 16:00 ч. с „Без милост” („In the Fade“, Германия-Франция, 2017) на световноизвестния режисьор Фатих Акин.

В 18:00 ч. зрителите ще имат шанса да гледат най-новата творба с подписа на Шон Бейкър - „Проектът Флорида” („The Florida Project“, САЩ, 2017).

Първият фестивален ден ще приключи с прожекцията на „Нелюбов“ („Loveless“, Русия-Франция-Белгия-Германия, 2017) в 20:00 ч.

В неделя филмовият ден ще започне в 11:00 ч. с носителя на „Златна палма“`2017 „Квадратът“ („The Square“, Швеция-Германия) на Рубен Йостлунд.

В 16:00 ч. следва прожекцията на номинирания за чуждоезичен "Оскар" филм „За тялото и душата“ на Илдико Енеди.

Второто издание на феста в Асеновград ще бъде закрито в 18:00 ч. с киномайстора Вим Вендерс и най-новия му проект „Потапяне” („Submergence“, Германия-Франция-Испания-САЩ, 2017).

София Филм Фест в Асеновград” е част от мащабния кинопроект, който екипът на Арт Фест разработва и реализира от 2009 г. Той включва международния кинофестивал „София Филм Фест” с издания в София, Бургас, Пловдив и Варна, регионалните издания на СФФ – в над 20 града, които бяха реализирани през последните години като част от международния проект „Операция Кино” (обща инициатива на фестивалите в София, Истанбул, Сараево и Клуж), и младежкото издание на фестивала – „СФФ за учащи”.

Събитието в Асеновград се осъществява в партньорство с Общината и с подкрепата на Националния Филмов Център и веригата киносалони Europa Cinemas.

Входът за всички прожекции е свободен.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини