Събират дарения за гаранцията на Иванчева, нямала пари. Пресата

Храни. 

"Сега":

Министър Порожанов: Ще спрем практиката за влагане на растителни мазнини в млечните продукти

Твърдо сме решени да прекратим практиката с влагането на растителни мазнини в млечните продукти". Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов по време на откриването на Националното изложение по животновъдство в Сливен.

"Някои ферми влагат растителни мазнини, това се вижда от потребителите и компрометира качеството на българските сирена и кашкавали", подчерта Порожанов.

В началото на седмицата МЗХГ публикува за обществено обсъждане промяна в наредба, която забранява в едно и също млекопреработвателно предприятие да се преработват мляко и растителни мазнини. В документа се посочва, че фирмите трябва да изберат да работят само истински млечни продукти - с мляко или имитиращи - с растителни мазнини.

Гаранция. 

"24 Часа":

Събират дарения във фейсбук за гаранцията на Иванчева, нямала пари

Титуляр на сметката е майка ѝ Любка. Кметицата обаче остава в ареста, чак след месеци може да поиска мярката ѝ да се преразгледа

Дарителска сметка за събиране на средства за гаранцията на кметицата на столичния район "Младост" Десислава Иванчева пуснаха нейни близки във фейсбук.

"Нека да помогнем на несправедливо обвинените и арестувани Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Нека им покажем, че не са сами и че няма за пореден път да победи беззаконието. Призоваваме ви да дарим средства спрямо възможностите и желанията ни, необходими за съдебни разноски, които те не могат да си позволят, като и за средства за гаранция", пише в призива, публикуван във фейсбук страницата на Иванчева.

Инициаторите обясняват, че тъй като към момента няма яснота за точната сума, ако събраните средства надхвърлят нуждите за съдебни разходи и гаранция, те ще бъдат дарени за благотворителни каузи.

Катастрофа. 

"Монитор":

Микробус катастрофира край Ловеч, шофьорът получил инфаркт

Пътнически микробус е катастрофирал на пътя Ловеч - Троян при разклона за ловешкото село Хлевене, съобщиха от ОДМВР - Ловеч. Инцидентът е станал около 14 часа днес. Изясняват се причините за случилото се. Водачът на микробуса е починал, най-вероятно от инфаркт. Причината за смъртта му ще установи аутопсията.

Микробусът е излязъл от пътното платно и се е спрял в храстите.

При катастрофата няма пострадали пътници.

Кандидатура. 

"Сега":

Българската кандидатура за ОИСР получи подкрепата на генералния секретар Анхел Гурия

Присъединяването на България към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие е сред външнополитическите ни приоритети

Министър-председателят Бойко Борисов и генералният секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) Анхел Гурия обсъдиха действията на България за присъединяване към организацията, съобщиха от правителствената пресслужба.

Анхел Гурия изрази своята подкрепа за българската кандидатура. Посочено беше, че страната ни се придържа към основните принципи на отворената пазарна икономика, демократичния плурализъм, воля за реформи и зачитането на правата на човека. Високо бяха оценени ускореният икономически растеж, ниската безработица, ниският външен дълг и почти нулев бюджетен дефицит. Гурия приветства и приемането от кабинета на пътна карта, в която са заложени дейности за ускоряване на подготовката за присъединяване към организацията.

ДПС.

"24 Часа":

Карадайъ: ЕНП да каже има ли промяна в евроатлантическата ориентация на ГЕРБ 

ЕНП да отговори споделя ли коалиционната политика и култура на ГЕРБ, националистическата ориентация на партньорите им и да каже има ли промяна в евроатлантическата ориентация на ГЕРБ. Както и за участието във властта на националисти, които са евроскептици.

Това призова лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в словото си пред Съвета на Партията на европейските либерали (АЛДЕ), който се провежда в София. Той поиска отговор на същите въпроси и от ГЕРБ, защото се чували "тревожни сигнали, които потвърждават оценката ни за опасността, коато носи националистическа политика". Карадайъ даде пример с изявленията на лидера на "Атака" Волен Сидеров от Крим и с декларацията на ВМРО срещу Сърбия. ГЕРБ трябва да даде отговори не само на обществото, но и на ЕС и НАТО, категоричен бе той.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини