Втори случай. Пътници влезли без гранична проверка на летище София

Втори сигнал на пътници, които са влезли в България през Летище "София" без да бъдат проверени, съобщи NOVA телевизия. Медията се позовава на съобщение на Георг Тупарев във Фейсбук.

Той разказва, че на 27 март пристигнал с полет от Амстердам. На пунктовете за проверка нямало нито един граничен полицай и затова десетина души влезли в България свободно. Той самият бил проверен, защото граничарите се появили бързо.

Като причина за забавянето те обяснили грешна информация за кацането на самолета.

"Досега ми докладваха, че всичко това не е съвсем вярно. Всичко това, което ми написаха и на мен. Аз имам информация от социалните мрежи. Нямало ги там, дошли накрая, пък на таблото пишело, че самолетът още не е кацнал. Всичко това го проверяваме, това мога да ви отговоря в момента. Хората се притесняват винаги, нещата им се виждат едни, а те се оказват други, но го проверяваме сигнала", коментира вътрешният министър Валентин Радев.

Това е втори сигнал за пътници, влезли свободно у нас. Първият случай бе на 20 март. Тогава в България свободно влязоха над 40 пътници от полети от Франция. 

Случаят бързо се разгласи и започна да се тълкува като заплаха за националната сигурност.

Премиерът Борисов поиска виновните граничари да бъдат наказани тежко. След проверка Валентин Радев заяви, че ще бъдат отстранени 13 гранични полицаи, отговорни за пропуска.

Случаят стана причина от БСП да поискат оставката на вътрешния министър.

Източник: novanews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини