Човек от бандата за отвличания ще говори

Имаме защитен свидетел, който е участвал в групата, отвлекла Киров. Това каза пред bTV заместник-градският прокурор Роман Василев по повод разкриването на групата за отвличане в страната.

Василев посочи, че всички възможности на закона ще се ползват във връзка със свидетеля, който е свързан с бандата, отвлякла бизнесмена.

Прокурорът не пожела да коментира други въпроси във връзка със случая.

Чух новината по вашата телевизия. Шокиран съм, че е възможно, коментира Киро Киров в пряк телефонен разговор.

За това че член на групата за отвличания, която похити Киров, може да проговори съвсем скоро, се разбра преди дни. В основата на решението на "предателя" била вътрешна конфронтация в бандата. Все още не е ясно дали е имало проблем с договорено плащане за свършена работа или поради мнителност този член на групата е бил изолиран.
Собственикът на "Киров" АД бе отвлечен на 27 март вечерта пред дома си в столичния квартал "Банкя". Джипът на бизнесмена, марка "Порше Кайен", беше открит с включени фарове и отворени врати.

Сигналът за изчезването на Киров беше подаден от синът му на следващия ден. След 17 дни той бе освободен след като синът му предаде голям откуп.

"Единственото, което му е помогнало в тези моменти, е силният характер и самообладанието. И за щастие - доброто му здраве", коментира случая Румен Ралчев от Националния съюз безопасност и охрана, цитиран от bTV. "Анализът, който направихме съвместно показва, че той е допуснал много грешки в личния си живот и е допуснал изтичане на информация. Пренебрегнал е очевадни елементи, които са сочили подготовката на този акт. Например - вечерта преди отвличането, е направен опит да се влезе в къщата му. Викана е полиция и СОТ и никой не е направил връзка, че тази група се готви да го залови в къщата, където е абсолютно сам", каза Ралчев.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини