Кърджалийче надсвири 1000 деца, връща се с медал от „Орфеево изворче”

Изображение 1 от 4

    Малкият кърджалиец Марти Узунов надсвири 1000 деца на Осемнадесетото издание на Националния детски фолклорен конкурс „Орфеево изворче“. Конкурсът е под патронажа на кмета на Стара Загора Живко Тодоров и се проведе   в града на липите. Нашият Марти завоюва второ място, завладявайки публиката с изпълнение на гайда. Марти представи освен Кърджали и училището си „Отец Паисий”. Медалистът е на 8 години и е второкласник. Негов учител е Румен Руменов. Марти е известен сред връстниците си с това, че през 2014 г. стана Мини мистър Кърджали.

    Конкурсът „Орфеево изворче” е организиран от Община Стара Загора и  Национален музикално-фолклорен съюз „Орфеево изворче“.   Участие заявиха над 1000 деца от цялата страна, които  се изявяваха в различни жанрове на фолклорното изкуство.

    Официалното откриване бе на 23-ти март от 10:00 часа на сцената на Народно читалище „Св. Климент Охридски – 1858 г. “.

    Конкурсната програма  протече в залите на НЧ „Св. Климент Охридски – 1858 г. “, Общински ансамбъл „Загоре“ и Регионален исторически музей – Стара Загора.

    Днес 25 март от 10:30 часа в НЧ „Св. Климент Охридски 1858“ ще се състои Гала концерт  посветен на 26 март  – Ден на Тракия.

    Ще бъдат връчени: Приз на кмета на община Стара Загора, годишни стипендии на Министерство на културата по Програмата за мерките за закрила на деца с изявени дарби, Голямата награда на Фен Фолк ТВ – заснемане и излъчване на видео клип на най-изявения народен певец и специална награда на Тракийско дружества „Одринска епопея“ – за колективен участник. За първи път ще бъдат дадени и парични награди за постижения в областта на българската фолклорна хореография.

     Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини