Създателите на Рок фестивала в Хасково излизат от организацията

Групата „Джон Стил“, която стана причина за усмивките на феновете на рока в Хасково в продължение на две години, излиза от организацията на Рок фестивал, чието издание тази година през юни ще е третото поред.

Безхаберието на администраторите, отговарящи за културата в Хасковска община, е основната причина за оттеглянето на групата, обясняват рокаджиите в отворено писмо до медиите. "Джон Стил" поставиха основите на Фестивала с участието да звездата от Рейнбоу Дуги Уайт в още в първото му издание. Сега обаче групарите посочва, че са позиция на безизходица в организацията, тъй като фестът наближава, а административната стиковка с местната община не само се бави, а никаква я няма.

„На 15.01.2018 г. изпратихме предложение за „Хасково Рок Фест“ 2018 г. с входящ номер 94К-2687-1/16.01.2018 г. на което до този момент не сме получили никакъв отговор (нито мотивиран отказ, нито някаква обратна връзка), при положение, че административният срок за отговор е един месец. Многократно сме се опитвали да се свържем с представители на Община Хасково, които отговарят за културата в момента, но в повечето случай дори не си вдигат телефона. В същото време тази година фестивалът ще се проведе на 29 и 30 юни, т.е има три месеца до събитието. Всеки световноизвестен изпълнител (каквито имаше предходните години), планира календар с участия поне за шест месеца напред. Получаваме и запитвания за участие от известни български групи, на които не знаем какво да отговорим.“, коментират от Джон Стил.

В тази връзка момчетата заявяват, че няма да участва в организацията на „Хасково Рок Фест“ 2018. „Причината за нашия отказ не е, защото не искаме да затвърдим рок-традиция, а защото не приемаме липсата на интерес от страна на общинските чиновници към феста и не можем да бъдем партньори на администрация, която не желае дори да говори с нас. Разочарованието ни не е от Хасково и феновете на рок музиката, а от апатичните чиновници.”

Отвореното писмо до феновете и хората на Хасково рокаджиите от "Джон Стил завършват" с апел: „Пазете рок традицията в града!!!”

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ам
    амин
    19 -6
    12:31, 19 мар 2018
    Не само на рок феста е неизвестна и печална съдбата, а на цяло Хасково може да кажем едно сбогом заради тоя загубен кмет и тъпите общински служители, застинали във времето на априлския пленум. Хасково умира, за културата да не говорим - там сме под нулата даже, едно и също години наред, даже словата им са едни и същи само дето беливанов ги срича още по-усърдно чак досадно.
    • Фе
      фен
      7 -10
      13:34, 19 мар 2018
      Супер ще е да я няма тая дандания. Че кой ходеше да ги гледа не знам. Стотина души ако се събираха да пият бира там много са.
      Дайте тия пари за нещо стойностно не за нещо, което не иска никой да го гледа. Вижте само едни концерт на хасковския симфоничен оркестър-пълна зала! Всеки месец правят концерт момчетата и момичетата.
    • Ха
      Хасковлия
      7 -1
      14:50, 19 мар 2018
      До Фен: Ако изкарат симфоничния оркестър на сцената пак ще са му толкова зрителите. Всеки жанр си има публиката. Това, че на едни не им харесва не означава, че не трябва да има концерти. Дръжте се с подобаващото уважение към това, което харесват младите хора в Хасково! Не всички обичат чалгата, но не можете ги принуди да слушат и симфонична музика.
  • 2
    Ст
    Стиснати
    8 -5
    12:48, 19 мар 2018
    В общината гледат да не дават пари за нищо. Това е възможна политика, но само ако открито се говори и обсъжда с хората. Нашия кмет обаче се крие, не казва нищо какво смята да прави. Кой му е казал че така се управлява община ...
    • Ха
      Хасковлия
      3 0
      14:52, 19 мар 2018
      Иначе как ще се похвалят пак, че ся реализирали икономии от неизпълнени проекти?
  • 3
    Ли
    Лиско
    8 -4
    12:49, 19 мар 2018
    Не се отказвайте, момчета ! Чиновниците са си чиновници ! Те нищо няма да направят, най- много да ви осигурят нужните места за изява, в случая концерти. Другото всеки си го свършва сам !
  • 4
    Тр
    Тракиец
    11 -7
    13:03, 19 мар 2018
    Оставка Беливанов - най некадърния кмет на ХАсково !!!
  • 5
    По
    Порчо
    7 -3
    13:06, 19 мар 2018
    Радой Ралин беше казал - Сит търбух, за наука глух!
    А аз бих казал - И за култура глух!
    Тиквите до там ни докараха!
Последни новини