ММА борби разтърсиха Перник

Бойната галавечер на промоутъра TWINS MMA в Перник не остави зрителите в претъпканата зала "Борис Гюдеров" да си поемат дъх дори за секунда, като предложи неповторими емоции и нагорещени до червено страсти на феновете по трибуните, както и на тези пред телевизионните екрани.

Вечерта бе белязана и от една голяма новина, като местният любимец Венелин Анков сложи успешен край на богатата си кариера.

След като в заключителната битка за вечерта той отказа сръбския гост в страната ни Данийел Бойка, българският боец помоли своите родители да се качат на ринга, коленичи пред тях, целуна им ръка и обяви, че слага край на професионалния си път.

Анков принуди Бойка да се откаже, след като на два пъти му нанасяше тежка серия удари в областта на стомаха, които в крайна сметка не позволиха на Бойка да довърши срещата.

Мачът, предхождащ този на Анков - между друг местен любимец Георги Ваклинов и Тони Маркулев предложи и известни негативни емоции, като група фенове не одобри развоя на срещата и факта, че Ваклинов губеше двубоя, в резултат на което към октагона полетяха бутилки и други предмети. След намесата на организаторите, както и на двете охранителни фирми, грижещи се за безопасността в зала "Борис Гюдеров", събитието продължи.

За Маркулев това беше 11-а победа в професионалната му кариера, като той дебютира успешно при най-тежките в ММА.

Иначе галавечерта стартира с два мача от аматьорския турнир, провел се в рамките на събитието. В първия Крум Папанов победи Мартин Господинов, а след това Васил Копчев приложи успешно "анаконда" на Ивайло Лумбев, отказвайки го в първия рунд.

На финала в турнира при аматьорите, Копчев задуши и Папанов, ползвайки същия прийом и триумфира, спечелвайки си шанс за професионална изява в следващите издания на бойните вечери на промоутъра TWINS MMA.

В категория до 66 килограма Емил Незиров, от клуб Johny Boys победи Борис Балев, а при 84-килограмовите бойци Христо Владимиров задуши Добромир Русинов.

Секунди след началото на двубоя си за вечерта, Александър Евстатиев приложи успешно гилотина на Радослав Вартанянов, в категория до 70 килограма, а в сблъсък от същата дивизия Михаил Николов записа и единствения нокаут за вечерта, след като приключи Мартин Стоичков в първия рунд. Това беше първа професионална загуба в кариерата на Стоичков, който обеща, че ще се завърне с успех.

Публиката в Перник имаше още един повод за празнуване, като едва 19-годишният Веселин Пейчев и Вилиян Бачев си спретнаха страховит, напрегнат мач, включващ десетки безмилостни размени в стойка, като в крайна сметка контузия на Бачев го отказа от по-нататъшна съпротива, а победата бе за младия талант на Перник, който е и капитан на юношеския национален отбор по ръгби.

Организаторите спазиха даденото обещание преди началото на събитието, като подпомогнаха своя приятел и бивш съотборник Борис Христов. В залата имаше поставени няколко кутии за набиране на средства, в които всеки посетител можеше да дари известна сума за лечението на Боби. Лично Росен и Румен Димитрови вече бяха обещали, че част от приходите за билети ще бъдат предоставени на Христов. Един от категоричните победители на TWINS 14 - Михаил Николов също заяви, че дарява процент от премията си на Христов, подпомагайки борбата на бившия боец отново да стъпи на краката си и да заживее нормален живот.

Източник: topsport.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини