"Джони Уокър" вече има женски еквивалент – "Джейн Уокър"

"Джони Уокър" издава женска версия на емблематичното си лого в опит за привличане на повече жени към най-продавания шотландски скоч и в стремеж за утвърждаване на равенството между двата пола.

Лимитираната серия в САЩ ще има на етикета жена в типичната за марката крачка и ще се казва "Джейн Уокър". От британската компания "Diageo Plc", която е собственик на марката, се надяват, че тази промяна ще повиши атрактивността на продукта.

"Скочът като категория винаги се е смятал за нещо по-близко до мъжкия вкус. Това е наистина вълнуваща възможност да поканим жените в марката", обясниха от там.

"Джейн Уокър" ще се появи на 250 000 бутилки в цялата страна през март. За всяка произведена бутилка компанията дарява долар на организации, които популяризират женските права.

И това не е единствената компания, насочваща дейността си към равенството между половете. В началото на годината веригата за бързо хранене "КFC" пък разпространи женския вариант на емблематичния полковник Сандърс от логото на фирмата. Преди няколко месеца пък в Чехия създадоха специална бира за жени, която рекламираха като "еманация на женската сила и момичешката нежност", но компанията бързо беше обвинена в сексизъм.

Източник: avtora.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини