Последните снимки на Сатурн от "Касини"

  "Касини" приключи изследователската си работа с героичния Голям финал на 15 септември 2017, когато апаратът се гмурна в атмосферата на Сатурн. Но данните, изпратени от него през 13-те години около далечния газов гигант, продължават да се обработват и изследват.

  Сега НАСА публикува изображение - мозайка от някои от последните снимки, направени от камерите на Касини, което показва мястото, където космическият кораб ще влезе в атмосферата на планетата няколко часа по-късно. 

  Камерата е заснела Сатурн откъм нощната страна на планетата, осветена от слънчевата светлина, отразена от пръстените. Тази област се намира на нощната страна на планетата по това време. Тя предстои да се завърти и да попадне в дневна светлина, докато Касини прави своето последно гмуркане в горната атмосфера на Сатурн, завършвайки забележителното 13-годишно проучване на далечния газов гигант. На снимката мястото на гмуркането на "Касини" е оградено с бяла елипса.

  Изображенията, направени с помощта на червени, зелени и сини спектрални филтри, са комбинирани, за да покажат картината в почти естествен цвят. Изображенията са направени с широкоъгълната камера на "Касини" на 14 септември 2017 г., на разстояние около 634 000 километра от Сатурн.

  По-раншно изображение на море на Титан НАСА публикува наскоро във връзка с ново изследване на течните морета на Титан. Още много данни, събрани от "Касини" при прелитанията му край луните на Сатурн предстои да бъдат анализирани и може би учените ще направят много открития за далечните и невиждани досега кътчета на тази част от Слънчевата система.

  Лигея Маре, показан на изображението по-горе, по данни, получени от космическия кораб "Касини" на НАСА, е второто по големина известно течно тяло на Титан. "Морето" е пълно с течни въглеводороди, като етан и метан, и е едно от многото морета и езера в северни полярни райони на Титан.

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 29.03.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
  29 мар 2020

  Случаен виц

  Последни новини