Нов свещеник е назначен в големия храм Свети Висарион Смоленски"

По време на неделната св. Литургия архиерейският наместник архимандрит Висарион представи на богомолците отец Иван Марински, който ще бъде втори енорийски свещеник в храм „Св. Висарион Смоленски“.

Той ще помага в служенията на сега действащия отец Димитър Михайлов.  Негово Високопреподобие пожела на отец Иван  Божия закрила, здраве, сили и радост за благодатно служение.  Отец Иван Марински ще продължи да обслужва и храм „Успение Богородично“ в Широка лъка. На досегашното му място в смолянския храм „Св. Дух“ е назначен отец Иван Василев от храм „Св. Илия“ – с. Чокманово и така ще обслужва и  двата храма. Новите  назначения са по решение на Пловдивската митрополия.

Неделната св. Литургия  в храм „Св. Висарион Смоленски“ бе възглавена от архиерейския наместник архимандрит Висарион, като заедно с него бяха новоназначеният свещеник Иван Марински, отец Димитър Михайлов и секретарят на Архиерейското наместничество иконом Запрян Шиков, както и енорийски свещеник в храм „Св. Неделя“ - Райково. Четиримата богослужители отправиха молитви към Бог за мир и разумен живот. 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини