Григор Димитров отстрани Андрей Рубльов в тежък двубой (видео)

Григор Димитров спечели мача срещу Андрей Рубльов и се класира за осминафиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис. Той надделя над 20-годишния руснак с 3:1 сета, в отделните части 6:3, 4:6, 6:4, 6:4. 

Срещата между Димитров и Рубльов се игра на централния корт "Род Лейвър Арина" в Мелбърн при температура около 40 градуса по Целзий и продължи малко над три часа. Това оказа влияние и върху двамата тенисисти и всеки от тях допусна много грешки - както от сервис, така и в разиграванията.

Поставеният под номер три в основната схема на турнира българин завърши срещата с 13 аса и 15 двойни грешки, а тридесетият в схемата Рубльов пласира 4 директни точки и направи 13 двойни грешки.

Григор Димитров можеше да затвори мача и в три сета, но във втората част изпусна аванс от 4:2 гейма, допускайки два пробива. Общо в срещата българинът реализира 6 от 19 брейкбола и отрази 11 от 15 възможности за съперника си. Третият в световната ранглиста постигна 64% вкаран първи сервис и спечели 76% от тези точки.

Това е втори пореден тежък мач за Гришо, който преодоля квалификанта Макензи Макдоналд (САЩ) в 5-сетов маратон, продължил три часа и половина.

На осминафиналите Димитров ще се срещне с победителя от двубоя между №15 Жо-Вилфрид Цонга (Фр) и №17 Ник Кириос (Авл).

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини