Румен Радев и руският посланик са обсъдили честването на 140-годишнината от Руско-турската война

Преглед на отношенията между България и Русия и на предстоящите събития по отбелязването на 140-годишнината от Руско-турската война са направили президентът Румен Радев и извънредният и пълномощен посланик на Русия у нас Анатолий Макаров, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

По-късно Радев се е срещнал с членовете на Националния инициативен комитет за честване на 140-годишнината от Руско-турската освободителна война 1877–1878 г. Той им е благодарил за усилията, които полагат за осъществяването на амбициозния план с прояви, посветени на годишнината. Сред предвидените в програмата изяви има исторически изследвания, конференции, семинари, проекти, изложби и концерти.

Според президента сред българската общественост има големи очаквания и енергия, свързани с отбелязването на кръглата годишнина. "Надявам се, че заложените прояви ще оправдаят това очакване", казал Радев.

Президентът Радев се е е срещнал и с членовете на Националния инициативен комитет за честване на 140-годишнината от Руско-турската освободителна война 1877–1878 г.

„Благодаря на всички вас за усилията, които полагате за реализацията на амбициозния план с прояви, посветени на тази тържествена годишнина“, е заявил държавният глава.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини