Младежи дариха всички пари от Богоявление на постарадалите при пожар семейства в Момчиловци

Момчетата, които скачаха за Богоявленския кръст в Момчиловци и след това обиколиха цялото село, за да поръсят всеки дом със Светена вода, дариха събраната сума - 1 941 лв., за ремонта на опожарената на 18 декември м. г. къща.

Късно снощи благородните млади хора са занесли парите на кмета Сийка Суркова и са обявили решението си - не искат и лев за себе си, даряват всичко на пострадалите при пожара. Не случайно миналата година същите младежи получиха националния приз на в. "24 часа" - "Достойни българи", за същия жест.

Междувременно двайсетина дни след пожара изгорелият покрив е почти напълно възстановен, благодарение неуморната работа на строителите от смолянската фирма „Дюлгер”. В дарителската сметка в момента има около 5 хиляди лева, а в Момчиловци се проведоха няколко благотворителни инициативи, за да се помогне на хората останали без покрив. От новогодишното парти в селото са събрани 1715 лева, от концерта в читалището – 844 лв., а коледарчетата дариха 954 лв., припомни кметът на Момчиловци Сийка Суркова. Дарителската кампания продължава. А пострадалите седем семейства са обнадеждени, че скоро ще могат да се приберат в дома си.

СмолянБгвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини