Пътнически влак дерайлира на надлез над магистрала в щат Вашингтон (видео)

Трима са загинали при дерайлирането на пътническия влак в щата Вашингтон, ранените са над 100, потвърдиха американските власти.

Влакът се е движил със скорост 129 км/ч около половин километър преди да навлезе в завой с много по-ниска разрешена скорост.

Според изнесените данни точно преди надлеза над междущатската магистрала, където е станала катастрофата и където се влиза в завой, максимално разрешената скорост за пътнически влакове пада от 127 км/ч на 48 км/ч. Системата "Позитив трейн контрол" (Positive Train Control), която позволява да бъде спрян напълно даден влак, в случай че е достигнал опасно висока скорост, не е била активирана по време на пътуването. Властите заявиха, че е още рано да се говори дали в завоя скоростта на влака е била превишена.

От влака върху магистралата са се изсипали много коли, които той е превозвал.

Първоначалният доклад предполага, че влакът на "Амтрак" 501 е ударил нещо, преди да е извършил дерайлиране близо до Такома, Вашингтон, съобщи FOX News, по техни данни загиналите са 6

Два железопътни вагона са се сринали на магистрала I-5 във Вашингтон, причинявайки много смъртни случаи, твърдят полицаи. кадри от мястото показват екипи за спешна помощ, които оказват помощ на хората на земята. Няколко автомобила на магистралата са били ударени от дерелиралите вагони, казва отделът на Sheriff County Pierce. Говорителят на отдела за шериф Ед Троаър заяви пред местните медии, че има смъртни случаи и хора все още са в капан във влака. Сред шофьорите, засегнати от инцидента, има голям брой ранени, но няма убити, съобщи BBC.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини