"Изоставено" дете в Перник, случаят започна да се разплита

Сигнал за изоставено бебе в Перник вдигна на крак институциите вчера. В 13.00 ч. в полицията е подадена информация, че в училище "Свети Иван Рилски" има изоставено дете.
 
След проверка на криминалисти се оказа, че бащата е дал 8-месечното момиченце на своята бивша жена, която е учителка по музика в училището. Тя не е майка на детето.

Сигналът за изоставеното дете е подадено от директора на училището, след като е било установено, че детето е изоставено, разказва БНТ. Криминалисти са се заели със случая, но се е оказало, че родителите на детето са го оставили на грижите на бившата съпруга на бащата, която е учителка. Тъй като имала часове, се наложило да остави детето на грижите на друга учителка, обясни директорът на пернишкото ОУ "Св. Иван Рилски" Бойко Свиленов.
 
"Към 12 ч. моите служители докладваха, че има изоставено дете в подготвителната група. Учителката е замествала в Природо-математическата гимназия и се оправдала, че има първи час и оставила детето", обясни Свиленов.
 
Той допълни, че е заподозрял, че има нещо нередно и сигнализирал органите на реда, които са се отзовали бързо. Според него детето е престояло в училището не повече от десет минути. "В училището има видеонаблюдение. Охраната е пуснала учителката с бебето и охраната не може да я спре", поясни Свиленов.

Директорът на училището допълни, че е разговарял лично с въпросната учителка и тя обяснила, че решила, че е добре да остави повереното й дете и да си вземе часа. "Според писанията през нощта излиза, че това е детето на бившия й съпруг, който го е оставил при нея", уточни той.
 
Бойко Свиленов заяви, че ще се вземат необходимите мерки, но всеки случай ще се разглежда по отделно.
 
Детето е в добро състояние и се намира в многопрофилната болница в Перник.
 
От полицията отказаха да застанат пред камерата, но заявиха пред БНТ, че родителите на детето нямат регистрация в Перник, живеели тук и не работели. Те са от ромски произход и се издирват. Не се знае какво ще се случи с детето и дали ще им бъде върнато, ако те въобще го потърсят.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини