iPhone X - най-добрият смартфон на пазара

Радвам се, че си купих iPhoneX, пише в ревюто си Тод Хаселтън.

Екранът на iPhone X е един от най-добрите, които съм виждал. Apple са взели екрани от Samsung и са накарали инженерите си да ги настроят добре. Екранът винаги показва най-реалните цветове, без значение от осветлението. Той е ярък и цветен, гледан от всички ъгли.

Екранът поддържа нови филмови функции като 4K HDR, което ви дава възможност да видите най-ярката и цветна версия на който и да е филм или телевизионно шоу.

Отпред и отзад iPhone X е покрит със закалено стъкло, което осигурява най-добрата защита срещу счупване, макар компанията да предупреждава, че все пак се касае за стъкло, което не е неразбиваемо.

Стоманата отстрани придава на телефона по-елегантен вид от алуминия. Той се държи по-лесно от по-големия iPhone 8 Plus, макар че предлага по-голям екран ( 5.8срещу 5.5 инча).

Лицевата идентификация ви позволява да отключите iPhone X само с поглед. Настройката отнема само няколко секунди: погледнете в камерата и завъртете главата си в кръг. Повторете и лицето ви вече е регистрирано. Телефонът ще разпознае лицето ви, дори да сложите очила или си пуснете брада.

Лицевата идентифкация може да се използва и за отключване на приложения който използват пръстова идентификация, давайки ви по този начин достъп до банковата ви сметка, пароли и други.

Iphone няма начален бутон, но има множество други характеристики. Прокарайте пръст в долната част на екрана и се връщате към началния екран. Ако прокарате пръст в горната част на екрана и изчакате малко, ще видите отворените приложения. Ако в момента сте в дадено проложение и прокарате пръст в долната част, на екрана ще се покажат и другите отворени приложения.

Бутонът отдясно на телефона е не само за включване и изключване. Ако го задържите, активирате Siri. Ако го натиснете едновременно, заедно с бутона за увеличаване на звука, ще направите скрийншот, а ако го задържите и натиснете бутона за увеличаване на звука, ще изключите телефона. Задържането му за по-дълго време ще набере автоматично 911, нещо което бихте могли да направите дискретно докато телефонът е в джоба ви, а вие се намирате в опасност.

iPhone X има три камери – една опред и две отзад. Двете отзад са по-добри от камерата на iPhone 8 Plus. И двете предлагат оптична стабилизация на изображението, това означава, че ще получите ясна снимка, дори ако ръцете ви треперят.

Предната камера предлага нов режим - портрет. Портретният режим ви позволява да направите професионални снимки със замъглен ефект.

Той работи добре, но не и идеално. Понякога камерата замъглява части от предния план на снимката твърде много.

Apple са добавили ново анимирано емоджи – анимоджи. След като кликнете върху иконата на анимоджи в месинджъра, ще видите селекция от емоджита, които имитират идеално израженията на лицето ви, благодарение на сензорите на лицевата идентификация.

Ако планирате покупка на iPhone X, трябва да имате предвид няколко неща. Той не предлага жак за слушалки.

iPhone X загрява при продължителна употреба, например ако заснемате видео или използвате телефона в продължение на 30 минути.

Не всички приложения са актуализирани, сред тях Slack, GroupMe и други.

На теория батерията трябва да издържи цял ден. Apple твърдят, че тя издържа два часа повече от тази на iPhone 8.

Базовият модел предлага 64GB памет. Ако ще сваляте много филми и игри, е по-добре да заложите на по-скъпия модел с 256GB памет.

Източник: cnbc.com
 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини