Правителствата на Македония и България на първо съвместно заседание на правителствата на двете страни

Със среща на четири очи между министър-председателите Бойко Борисов и Зоран Заев започна посещението на българска делегация в Македония за провеждане на първото съвместно заседание на правителствата на двете страни. Срещата се състоя във Водочкия манастир, който премиерът Заев определя като едно от най-красивите места на родния му град Струмица.

Преди началото на пленарните разговори министър-председателите Борисов и Заев положиха венци пред паметника на Борис Трайковски – президент на Република Македония в периода 1999-2004 г.

След споразумението, което подписахме на 1 август, се радвам, че с министрите си днес сядаме на една маса. За мен темата Балкани и приоритет и днешната среща е доказателство за развитието на отношенията ни, посочи Бойко Борисов в началото на заседанието. Темите, които двата кабинета обсъждат, са свързани с българската подкрепа за европейската интеграция на страните от Западните Балкани, развитието на инфраструктурата и подобряването на свързаността – транспортна, дигитална, телекомуникационна, конкретни проекти за сътрудничество в областта на отбраната, туризма, кадастъра, сътрудничеството при бедствия.

 В присъствието на министър-председателите Бойко Борисов и Зоран Заев общината в Струмица, Република Македония, получи дарение от България – специализирано превозно средство за хора с увреждания. С него страната ни подкрепи изпълнението на проект за социално включване на уязвими групи в община Струмица и създаването на условия за пълноценното участие на хората с увреждания в икономическия, социалния и културния живот в града.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини