Арестуваха 31 българи в Испания за кражби

Акция „Булгарис“ в Испания е разбила българска престъпна група, в която са участвали 31 души,съобщи NOVA, позовавайки се на информация от Националната гвардия в Испания. Те са се занимавали с кражби и  са извършители на  повече от 184 атаки.

Разследването е започнало още през месец юни миналата година, след като в полицията са постъпили жалби от хора, оплакали се в кражба на портфейл и телефон. Разследващите са установили, че в групата е имало силно изразена йерархия.

Трима души са ръководили организацията, девет са били посредници между ръководители и извършители. Работили са по време на празници, на места, където е имало струпване на хора.  

Повечето от участниците в групата са се преместили временно в Испания, целта им е била именно да крадат на място, където нямат познати и семейство, нито пък говорят езика.  

По време на разследването е установено, че българите са извършвали престъпната си дейност ежедневно и че работят координирано с предварителна и внимателна подготовка. Претърсени са домовете им, открити са телефони, карти, портфейли, документация и 2500 евро.

На всички задържани са им повдигнати обвинения за присвояване на чужди вещи.

Източник: www.vesti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ре
    реалист
    3 0
    13:59, 9 ное 2017
    Недейте обижда българите защото това са мръсни ц***** които за нищо не стават
Последни новини