Идат плътните бретони

Плътните бретони, които започват от тила, и медните цветове ще властват в дамските коси през пролетта и лятото, съобщава в. "Монитор".

Небрежните и умишлено разхвърляни прически отстъпват място на подредените фризури и Евите ще трябва да прекарват повече време със сешоара или пресата за изправяне, ако искат да са в крак с последните тенденции.

Въпреки че традиционно на мода през топлите месеци са светлите нюанси и по-специално платинените и пепелявите оттенъци, тази година има завой към по-тъмните тонове - меднорусо, капучино, махагон.

Трендовете диктуват от Haute Coiffure francaise. Френската организация, която определя висшата мода в прическите, показа пролетно-лятната си линия миналия месец в Лувъра. Тя има представители от над 50 държави от целия свят. Парижкото ноу-хау пръв донесе у нас топкоафьорът на 2008 година Марин Хубенов-Мърфи. Той бе сред поканените на грандиозния спектакъл и след това мина през ателието, където колегите му от Града на любовта показваха стъпка по стъпка как се оформя новата линия в косите.

"Имам клиентки, които всяка година ме чакат да се върна от ревюто и те първи да се сдобият с прическата, която ще е писъкът на сезона", обяснява известният фризьор. "За съжаление тези геометрични форми и свръхподредени линии, които се налагат в косите, не са много практични за съвременната жена. Тя няма толкова време да виси пред огледалото или пък да посещава салона за красота през ден."

Майсторът на ножиците предупреждава дамите, че трябва особено да внимават с плътните бретони, за да не изпъкне нещо, което всъщност искат да скрият.

"Трябва да имате подходяща форма на лицето, дамите с кръгли лица не могат да си го позволят. Бретонът подчертава очите, но и изостря чертите." В същото време спуснатата над челото коса е много удачна за срамежливите и загадъчни натури, които могат да скрият погледа зад бретона си.

Що се отнася до мъжете - за разлика от жените те спокойно могат да заложат на небрежната визия и на различните нюанси на русото. И за Евите, и за Адамовците продължава да важи табуто за очебийните кичури с разлики няколко тона от основния нюанс. Косата може да е боядисана в няколко цвята - това прави прическата по-релефна - но те трябва елегантно да се преливат. Изсветляване в корените добавя обем, а в краищата олекотява, разкрива още от професионалните си тайни топкоафьорът на годината.



Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини