Цветанов обвини синоптиците за ада в Бургаско (видео)

Действията, които се предприемат от властите са на база метрологичната прогноза за това, какво предстои да се случи”, заяви в предаването „Здравей, България” по NOVA Цветан Цветанов, председател на Парламентарната група на ГЕРБ.   

„Вие бяхте свидетели как в САЩ една седмица преди бедствието се евакуираха хората, за да може да се избегнат жертвите, които биха могли да бъдат дадени”, поясни Цветанов.

„Кодът, който беше подаден беше жълт, а всички ние станахме свидетели, че валежите достигнаха до над 170 литра на квадратен метър, на места по 200”, посочи председателят на Парламентарната група на ГЕРБ. „В репортажите местни жители казаха, че дерето на реката е изчиствано два пъти тази година”.

„От това, което вчера съм провел като разговори, както с министър Радев, така също и с главен комисар Николов - те казаха, че оттокът на водата от седемте микроязовира, чиито стени са скъсани, не е към засегнатите населени места”, поясни Цветанов.

Според него това означава, че скъсването на стените на микроязовирите не е довело до жертви. Той добави, че има издадени 7 акта срещу собствениците на микроязовири, които не са изпълнени.

„Държавата в момента е поела отговорността, на място е и всички компетентни органи работят”, заяви Цветанов. Той добави, че всички ресорни министри са отишли на мястото на бедствието. „Компетентните органи ще преценят за всичко това, кой носи вина”.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини