Катастрофа на кръговото в Смолян заради неспазено предимство

Изображение 1 от 3

    Две коли се удариха тази сутрин около 9.00ч. на кръговото срещу Дирекцията на Гранична полиция в Смолян. Двата автомобила са с материални щети, за щастие няма пострадали. "Фолксваген пасат" и "Опел" на пенсионер от Смолян се удариха на кръстовището, заради неспазено предимство на единия от водачите.Полицията е на място на пътния инцидент, Пътна помощ качи на платформа ударения"Пасат". Разследващите преглеждат и видеокамерите, за да се проследи в детайли произшествието. И двамата водачи са дали проби за алкохол, които са отрицателни.

    СмолянБГвести.нет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ас
      Асен
      2 0
      11:17, 26 окт 2017
      Любопитно ми е колко още произшествия по пътя трябва да се случат, за да се усетят участниците в движението (шофьори и пешеходци), че трябва да внимават какви действия предприемат и да не се втурват слепешката, все едно господ им е навигатор (особено тези пешеходци, вървящи си по тротоара и след миг решават да пресекат дадена улица без никакво самосъхранение).

      Лично мен на няколко пъти се е случвало на пешеходната пътека пред пощата на новия център на сантиметри от мен да профучават коли. Вчера сутринта имаше аварирал автобус паркиран точно пред въпросната пешеходна пътека, посока Райково, без никакви обозначения, закриващ половината пешеходна пътека - нито пешеходците виждат идващите коли, нито шофьорите дали някой пресича, а колите си летяха ниско.

      Наблюдавам масово непознаване и неспазване на елементарни правила от Закона за движение по пътищата. Шофира се по памет, изпреварва се на абсоютно забранени места, знак СТОП е по-скоро препоръчителен, без колан, с телефон в ръката. Разчертаха се парко места, 2 дена плашиха гаргите с глоби и всичко отново си е по старому - всеки паркира според възможностите и уменията си. Ежедневно едното платно в посока от "кръговото" към болницата е запушено от паркирали коли, аз лично не съм видял някой да се е притеснил, че може да бъде глобен нещо. Какво толкова, в най-лошият случай най-много фиш да му напишат. Поне подадената информация това показва. По памет през един от летните месеци, за били регистрирани малко над 800 нарушения в обл. Смолян, за които са издадени не повече от 10 акта, останалото е фишове. Кого жалите? Следващият път същият този водач, на който сте писали фиш, ще направи някакъв сакатлък и тогава ще започне вай-кането: "Ама, как се случи?", "Ама, аз не го видях.", "Ама, аз съжалявам." и все в този дух. Превенция му е майката.

      ПС: Написаното по-горе е една малка част от личните ми наблюдения на ежедневни ситуации, случващи се в гр. Смолян.

      Живи и здрави и с акъла напред!
    Последни новини