Татяна Дончева: Властта принуждава рекетираните от нея да й благодарят публично

Държавата опита да отнеме частна собственост от една фирма, като използва цялата си мощ. Ясно е за кого бяха предприети тези действия.

Това заяви в студиото на Би Ти Ви тази сутрин Татяна Дончева в коментар за скандлаите около ЕМКО и Дунарит. Според нея, много висока подкрепа от управляващите говори за интереси на силни хора.

По думите й министърът на икономиката Караниколов е направил тежък гаф и трябва да подаде оставка. “Борисов го държи в правителството въпреки че е тежко сгафил. Не мислете, че той искаше да национализира двете военни предприятия - ЕМКО и Дунарит. Просто щяха да ги вземат и да ги дадат на когото трябва", каза Дончева.

Татяна Дончева отправи тежки думи към управляващите. "Тези управляващи докараха в телевизията бащата на отвлеченото момче (става дума за Тони Златков, баща на отвлечения Адриан) да благодари на полицията, след като сам си плати откупа и сам освободи детето си. Същото е и с Емилиян Гебрев, накараха го да благодари на своите рекетьори. Важно е обаче, че хората на двете предприятия излязоха, притиснати до стената и воюваха за правото си, така трябва да постъпват всички", допълни тя.

Дончева припомни, че Пеевски и Цонев преди време направиха закон за офшорките, от който не последва нищо.

"Тези хора фалираха банката, а сега искат да връщат откраднатата й собственост. Сто консултативни съвета да направим, сто закона да приемем, докато няма желание у хората да преборят корупцията, нищо няма да се получи. На Консултативния съвет не се били разбрали, предлагат две глупости, искат да се разберат. Просто обединяват три институции и ги обединяват в общ орган, какво ще промени това", попита юристката.

Тя обясни, че основният спор между ГЕРБ и БСП е кой да назначава шефа на антикорупционния орган. След това той щял да определи с вътрешен правилник как ще се работи. “Това е все едно да отидете в магазин за черна и бяла техника и да си купите един кашон, без да знаете какво има в него. Вътре може да има всичко друго, но не и това, което ви е необходимо. А на вас ви трябва радиатор, защото става студено”, обясни Дончева.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини