Масовият убиец от Лас Вегас имал арсенал от оръжия и експлозиви

64-годишният Стивън Падок, който откри огън от 32-ия етаж на хотела по време на кънтри концерт в Лас Вегас, е притежавал цял арсенал оръжия и експлозиви. Той е имал 23 огнестрелни оръжия в стаята си в ходел „Мандалей бей“. В колата му са открити няколко килограма амониев нитрат – вещество, използвано за направата на експлозиви.

В дома на Падок в град Мъскийт, на 120 км от Лас Вегас при обиска са намерени още огнестрелни оръжия, експлозиви и хиляди патрони По думите на шерифа на Лас Вегас Джо Ломбардо – „още над 18 огнестрелни оръжия, експлозиви и хиляди боеприпаси, както и електронни устройства, които разучаваме в момента“.

Нападението в Лас Вегас стана най-смъртоносната масова стрелба в САЩ. Загинаха 59 души, а броят на ранените достигна 527. В окръг Кларк е обявено извънредно положение, всички държавни агенции оказват съдействие на местните власти в разследването на масовата стрелба в Лас Вегас.

Не са известни мотивите на Падок. „Ислямска държава“ пое отговорност за атаката в Лас Вегас, но ФБР не смята, че нападателят е бил свързан с „Ислямска държава“. В дома му не са открити доказателства той да е приел исляма.

Стрелецът е бил човек с пари, пенсиониран счетоводител, станал мултимилионер от инвестиции в недвижими имоти и хазартни игри, по думите на брат му,

Падок се е прострелял фатално в хотелската стая преди да пристигне полиция. Полицейският екип на SWAT е използвал експлозив, за да отвори вратата. Полицията заяви, че Падок е умрял от самонараняване, преди офицерите да влезат в стаята. Преди това обаче е стрелял по служител на охраната, който отишъл в стаята преди пристигането на офицерите. Според полицейските отчети от първите изстрели до нахлуването на офицери в хотелската стая на Падок са изминали 72 минути.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини