Преместиха гаража от стълбите между блоковете с ново разрешително от Архитектурата

Изображение 1 от 2

    Гаражът, който беше позициониран върху част от стълбите на междублоковото пространство зад бул.“Васил Левски“ 26 и ул.“Акация“ 3 вече е преместен. Издадена е нова скица в Архитектурата за позиционирането на металната гаражна подвижна клетка встрани от стълбището. Така стъпалата са вече отворени, а гаражът, чиято задна част висеше буквално във въздуха върху няколко несигурни подпори от плочки и тенекия, е безопасен.

    За архитектурната недомислицата сигнализираха хора от съседните блокове. Преди ден, след публикацията в Haskovo.net, лично ресорния заместник-кмет Велин Балкански, чийто подпис заедно с този на главния архитект Деляна Панайотова, стои под издаденото разрешително за поставянето на гаража, се зае да провери случая.

    Грешката е дошла от това, че по скицата, по която е работено за издаването на разрешителното, стълбите не са отбелязани. Това ще бъде коригирано, коментира Велин Балкански. Екипът ни обаче видя, че точното място, където трябва да бъде поставен гаража е разчертано предварително. След преместването му днес са издадени препоръки той да бъде приведен в угледен вид. И без да ни бяха казали щяхме да си го боядисаме, не да го оставим на ръжда, коментираха днес собствениците.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Че
      четвъртък 8
      33 -1
      17:24, 30 авг 2017
      за нищо не стават в тая архитектура, уж щяха да се по-добри от предишните, всички са един дол дренки, рекет сдаден-рекет приет
      • По
        Порчо
        15 0
        18:56, 30 авг 2017
        Е-е, стига де! Човекът си е платил чинно на когото трябва. Ако трябва и на площада пред Общината ще го сложи!
      • Чо
        Чобанина
        4 -4
        08:46, 31 авг 2017
        Особено в дясно дъното стаята , където има две жени и един рошав мъж . Влизаш за услуга която предварително си платил , а те правят такива физиономии все едно че ще им искам пари назаем ! И още нещо, вътре в тяхната стая меришише на цигари -сигурно пушат вътре .
    • 2
      Ан
      антиобщинар
      15 0
      18:53, 30 авг 2017
      Нали има с предишнозаглавие "квартален строителен техник" , а сега Главен специалист- завършил строителния техникум в града....той трябва да си знае района наизуст........Много сте некадърни еииииии. е кой е тоя техник- дето е подготвил заповедта. И второ, каква временна построика е гаража. Това не е павилион или сергия....Пак тълкования на ЗУТ в полза на някой....
    • 3
      Ка
      каун
      10 0
      22:05, 30 авг 2017
      Батето Ив.Славков би обобщил -"жив ташак"
    • 4
      На
      Наблюдаваща
      11 0
      07:41, 31 авг 2017
      Забележете как за два дни извадиха разрешително,скица...ала бала,значи можело и да се работи?!?А иначе ги чакаш за елементарни неща със седмици и месеци!Странна работа???Защо трябва да се излагаме и тогава да се стягане?
    • 5
      Сл
      Сланинко
      3 -1
      12:51, 31 авг 2017
      Бавянето връщането и какви ли не врътки от страна на общинарите е с един единствен смисъл -----да се сети гражданина че трябва за да получи необходимия документ трябва да се ИЗКИХА определена СУМА на СЛУЖИТЕЛЯ Това е практика в КОРУМПИРАНИТЕ държави Така е и у нас Това е една от екстрите на демокрацията и ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ценности
    Последни новини