Ликвидираха банда при опит за бягство и престрелка в съда в Москва (видео)

Престрелка, завършила с ликвидирането на част от участниците в банда и раняването на други е записана от камерите в московския съд. Видеото е публикувано от телевизия РЕН ТВ.  Обвиняемите членове на бандата GTA са направили опит за бягство и са неутрализирани от полицаите.

Видеото показва заседателната зала, в която проникват подсъдимите. Полицаите заемат позиция и откриват огън веднага след това. При престрелката трима от бегълците са ликвидирани, няма пострадали полицаи. Кадрите показват, че ранените обвиняеми известно време показват признаци на живот и едва когато те спират, полицаите напускат прикритието си.

Престрелката в московския областен съд стана след като петима, считани за особено опасни престъпници от бандата GTA направиха опит за бягство. Те са обвинени в убийството на 17 души, но са били охранявани само от двама, коментира руската телевизия. Според органите на реда, когато са били в асансьора, обвиняемите са нападнали охраната и са разклатили асансьора така, че той е заседнал. 

В продължения на половин час петимата бандити са пребивали и душили охраната и отнели в два пистолета и 32 патрона. Последвала престрелка в съда.

Служителите в съда разбрали, че в асансьора става нещо ужасно. Дежурните техници го вдигнали на третия етаж. При отварянето на вратата, бандитие открили огън. Полицаите, които ги очаквали - също. те ранили един от нападателите, но останалите продължили по коридора, като взели за заложници двамата охранители, според свидетели. Правоохранителите настигат бандитите в залата на съда, откъдето е видеото. 

Трима полицаи и ранените при престрелката нападатели са били хоспитализитрани. По данни на медията единиат от бандитите е починал.

Бандата GTA действала по пътищата в Подмосковието в периода 2012—2014 год. те спирали преминаващи коли със самоделни шипове, убивали своите жертви и отнемали имуществото им. Според следствието бандата е извършила 15 нападения, при което са извършили убийство на 17 дущи, други двама са били отвлечени. В бандата са членували не по-малко от 15 души, за които следствието смята, че са от Средна Азия.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини