Милион ще похарчим за подаръци за председателството

1 000 000 лева ще похарчи държавата за подаръци за делегациите по време на председателството ни. 2 065 000 лева са предвидени за клипове и филми, посветени на председателството. За брандиране, външна и вътрешна реклама са заделени 1 500 000 лева. Председателството е отговорност и възможност да представим България.

Това заяви министърът по европредседателството Лиляна Павлова по време на Годишна среща на търговско-икономическите съветници в службите по търговско-икономически въпроси с ръководството на МИ и представители на българския бизнес.

Дали сме сериозна заявка за председателството ни, по думите й.

България да бъде опозната по един различен начин, изтъкна Павлова.

По думите й ще поемем председателството на ЕС в турбулентни времена.

2018 е европейска година на културата и ръководството на ЕС е възможност страната ни да бъде опозната по един различен начин чрез културните й забележителности. От 1 декември ще има сайт на председателството. Комуникацията ще се развива и през социалните мрежи, стана ясно от думите на министър Павлова.

Темата за сигурността има свое значение, подчерта още тя

Павлова представи структурата на повереното й ведомство и функциите му.

Водеща роля в комуникационната стратегия за председателството е на МВнР. Иначе амбицията на Лиляна Павлова е гражданите да разберат същността на председателството.

На 11 януари откриваме председателството в Народния театър. На следващия ден е първата неформална среща на лидерите на ЕС.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини