Тръмп потвърди за втора среща с Путин

Американският президент Доналд Тръмп потвърди в интервю за „Ню Йорк таймс“, че се е срещнал втори път с руския президент Владимир Путин по време на конференцията на Г-20 в Хамбург. Ден по-рано той реагира гневно на съобщение в същия вестник за срещата, като го нарече „фалшива новина“.

Новата версия на Тръмп звучи така: Всички били на вечеря заедно със съпругите си. Путин седял до Мелания Тръмп. „Наближаваше време за десерта. Приближих се просто за да се видя с Мелания и се здрависах с Путин. В голямата си част това бяха любезности. Просто говорихме за различни неща. Беше много интересно. Говорихме и за осиновяванията (на руски деца в САЩ).“ Разговорът продължил 15 минути.

Предния ден Тръмп написа в Туитър: "Фалшива новина е това за тайна вечеря с Путин. Глупости. И пресата знаеше за вечерята , организирана от канцлера Меркел. Всички бяха там и съпругите също". Във втори коментар Тръмп разкритикува медиите, че се опитват да изкарат контакта му с Путин „зловещ“. „Фалшивите новини стават все повече и повече нечестни. Дори и вечерята на 20-те лидери в Германия бе представена така, че да изглежда зловеща“, написа той.

Тръмп неведнъж е определял „Ню Йорк таймс“ като източник на фалшиви новини.

Източник: http://www.segabg.com

Коментари в сайта

Последни новини