Отец Боян Саръев кръсти малката Ралица в народна носия

Изображение 1 от 2

    Отец Боян Саръев кръсти малката Ралица в кърджалийския храм „Св. Успение Богородично“ в кв.„Гледка”. За първи път на тържествения  ритуал всички присъстващи бяха облечени в красиви народни носии.

    "И двамата със съпруга ми сме отраснали с народните традиции. На сватбата бяхме поканили два родопски оркестъра, гости на бяха Валя Балканска и гайдарят Петър Янев. Исках да направим и това събитие в живота ни запомнящо се”, сподели Валентина, майката на момиченцето. Идеята й е подкрепена от съпруга й Илия, от кръстниците, родителите, близки и приятели.

    Ралица е на година и два месеца и е първородно дете в семейство Райкови. Валентина и Илия са икономисти. На празника присъстваха много техни състуденти, колеги, които приветстваха кръщенето да бъде   във фолклорен стил. Младите родители от Кърджали са спазили и практиката детето им да носи първата буква на дядовците Райчо и Румен. Малката Ралица получи от отец Боян заедно с кръщелно свидетелство и Евангелие за деца със заръката, като стане по-голяма да бъде обучавана във вярата Христова. След приключване на църковния ритуал всички присъстващи си отчупиха от осветените пита и специално приготвени сладкиши за здравето на детето и родителите.

    Източник: http://www.kmeta.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини