Ники подкрепи Крис и Дани, отбелязаха 1 г. „Деца помагат на деца”

    Една година от създаването на инициативата под мотото „Деца помагат на деца” беше отбелязана в Учебния център на МВР, намиращ се в Кенана. Тя беше създадена в началото на юли миналата година от хасковлийката Николета Корондилева, която е страда от тежкото заболяване Сарком на Юинг и е дете на загинал полицай. 17-годишното момиче дойде днес заедно с майка си Росица Ленкова. Девойката в продължение на 2 г. се бори с коварната болест и неотдавна се завърна в Хасково след трансплантацията на стволови клетки в турска клиника.

    Днес Росица Ленкова съобщи, че събраните средства от фотоизложбата в областна администрация ще бъдат разделени на три равни част – за Ники, както и за двете момчета Крис и Дани, които страдат от мускулна дистрофия. От кампанията бяха събрани 1426 лева. Ленкова благодари на всички за протегната ръка.

    По повод годишнината на кампанията в областния град дойдоха много съмишленици и други деца на загинали служители от системата на МВР, не само от Хасково, но и от София, Дупница и Несебър. На събитието присъстваха Павлина Иванова и Десислава Цанкова от МВР, както и директорът на областната дирекция на МВР в Хасково ст. комисар Ангел Цанков.

    За отбелязване на годишнината деца от формация „Южняче” с ръководител Боян Митев изнесоха кратък концерт. Събитието обаче започна с минута мълчание в памет на Иванко Тодоров, който е в основата на благотворителната кампания.

    Ники създаде движението „Деца помагат на деца”, за да помогне на семейство Тодорови от Стара Загора. Последваха и редица благотворителни инициативи, които ще продължат и за в бъдеще. С кампанията бяха подкрепени и други деца.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини