Симеонов предлага третото дете да е "дете на държавата"

Акцент в демографската стратегия на правителството трябва да е стимулирането на раждаемостта и насърчаване на тридетния модел, за да се увеличи прирастът на населението, заяви в сутрешния блок на БНТ вицепремиерът Валери Симеонов. В момента се разработва стратегия за демографско развитие, в която ще бъдат записани конкретни дългосрочни мерки.

Третото дете трябва да бъде дете на държавата, тя изцяло да поеме издръжката му, каза Симеонов. Това обаче не се отнася за четвъртото, петото и т.н., за да не се получи обратен ефект - на висока раждаемост сред малцинствата. Ако някой реши да има повече от три деца, то нека е, защото е преценил, че има възможност да ги обезпечи и отгледа, каза още Симеонов.

Вицепремерът се спря и на темата с ромските гета, актуална покрай напрежението в Асеновград. Според него във всяко гето трябва да има полицейско управление. Подпомагането на малцинствата с помощи пък трябвало да е само срещу труд. Симеонов изчислил, че ромите имат право да се ползват от над 24 вида социални помощи - майчинство, за новородени, за първокласници, за отопление и т.н. "Всичко това създава едни нетрудови доходи, което не насърчава приобщаване. Държавата ги храни и  ги гледа, а те влизат в престъпния контингент. Защото гетото е порочната форма на престъпна съпротива срещу интеграция.", посочи той. Според него, за да се съхрани българската нация, това трябва да престане.

Източник: http://offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини