Обвинените момичета: Мюфтийското семейство ни нападна

Непълнолетните момичета, които бяха обвинени, че са били жената и дъщерите на зам.-главния мюфтия, твърдят, че са били провокирани и обиждани от семейството му.

Миналата седмица прокуратурата повдигна обвинения на двете момичета за хулигантво, защото нападнали съпругата и дъщерите на Бирали Бирали пред столичен хипермаркет. Удряли ги с ръце в лицата, ритнали ги и ги наплюли. 
От Главното мюфтийство заявиха, че нападението е било на верска основа, защото жената на Бирали била забрадена.

Двете девойки - на 15 и 16 години, обаче разказаха пред "Господари на ефира", че случаят е съвсем различен от представеното до момента. 

"Прибирахме се с моята приятелка, минавахме покрай паркинга и забелязахме една жена с двете й дъщери, почнаха да се подхилкват, да ни оглеждат, да подвикват  нещо на техния език, но очевидно беше за облеклото ни, защото после чухме псувни и думи като "к...ви" и "боклук" - ние бяхме по къси панталонки и потници", разказа едно от момичетата, които крият лицата си. 

То попитало има ли проблем, а след това към тях се приближила една от дъщерите на зам.главния мюфтия, която със силен шамар разбила устата на приятелката й отвътре. И двете имат медицински свидетелства за кръвонасядания и охлузвания. 

"Жената и дъщерята ме хванаха за ръцете, започнаха да ме блъскат и дърпат, едното момиче ме удари в рамото, жената също се опита да ме удари, аз се дръпнах, затова имам следи от нокти по ръката, течеше кръв", допълни другото.

Минути след това се присъединил и самият Бирали Бирали:

"Държеше ме супер силно за ръцете и ме заплашваше: "Ако докоснеш някой от семейството ми още един път, аз лично ще се саморазправя с теб, дали ще е с бой, дали по друг начин, ще реша аз", каза още една от обвинените. 

Присъединил се и друг мъж, който също ги блъскал. Момичетата обаче са категорични, че всичко е започнало мюфтийското семейство.

"Ние щяхме да ги подминем, изобщо не обръщаме внимание на забрадки, нямаме нищо против мюсюлманите", допълни едно от тях, подчертавайки, че са ги държали 12 часа в полицията.

Родителите са възмутени и притеснени от заплахите на Бирали и питат защо никой от неговото семейство не е бил задържан. Според тях на камерите се вижда как двете момичета подминават семейството на зам.-главния мюфтия, а след това се връщат към колата им на паркинга, явно провокирани от обидите. 

"Не може едно религиозно лице да се държи по този начин. И това, че те имат някакво специално облекло, не значи, че трябва да го налагат на другите. И докато те си пият шербета, аз трябваше да търся адвокат, да ги извади от кауша, където искаха да им вземат пръстови отпечатъци, все едно са най-големите престъпници", каза бащата на едно от момичетата.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини