Задържаха българи за нелегален трафик на мигранти

Двама български граждани са задържани с прокурорско постановление за срок до 72 часа при проведена операция за противодействие на нелегалния трафик на мигранти в област Видин. При акцията, реализирана от служители на ГД „Национална полиция" и колегите им от ОД МВР - Видин в близост до западната ни граница, е задържана и група чужденци от Афганистан и Бангладеш.

Специализираната операция по противодействие на нелегалния трафик на мигранти в пограничните райони на област Видин е проведена вчера под ръководството на ГД „Национална полиция". В нея са участвали служители на РУ-Кула и Районно управление „Полиция" - Видин. Към 01.25 часа по пътя към село Макреш униформени спрели за проверка товарен автомобил „Фиат Дукато" с видинска регистрация. Слизайки от превозното средство, шофьорът побягнал към близкото дере. Предприето било незабавно преследване с полицейско куче и на около 200 метра от автомобила водачът бил задържан.

Установена е самоличността му – 30-годишен с инициали В.А. от село Дреновец. В товарния отсек на моторното превозно средство били открити 19 чужденци – 10 възрастни и 9 деца. По същото време на около 2 км преди село Макреш полицаите спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф", шофиран от 35-годишния видинчанин с инициали Ю.Г., който пилотирал Фиата.

Двамата български граждани и чужденците са отведени в Районно управление „Полиция" - Кула, като на непълнолетните е предоставена полицейска закрила. Установено е, че чужденците са граждани на Афганистан и Бангладеш. Двете превозни средства са иззети, по случая е образувано досъдебно производство по чл.281 от Наказателния кодекс. След доклад в Районна прокуратура - Видин двамата български граждани са привлечени като обвиняеми, разпитани са в това им качество и с прокурорско постановление са задържани за срок до 72 часа. Работата на разследващите по случая продължава под ръководството на наблюдаващ прокурор.

Източник: http://www.standartnews.com

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини