Депутатите гласуваха парите за униформи на полицаите

Депутатите гласуваха парите за униформи на полицаите. Това стана след като те приеха на първо четене промени в Закона за МВР.

Предложението за промени в закона бе направено от парламентарната група на ГЕРБ. Промените бяха подкрепени от всички парламентарни групи и приети със 171 гласа „за“. 

Средствата за изплащане на сумите се осигуряват по бюджета на МВР за 2017 година за сметка на централния бюджет. 

Пари за униформи не са осигурявани от края на 2011 г. до края на 2015 г. 

Депутатът от БСП Драгомир Стойнев не пропусна да отбележи този факт. Той влезе в пререкание с председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, като каза, че на служителите на МВР не е плащано за униформи от 2012 г. , 2014 и 2015 г. също няма инициативи. 

Цветан Цветанов отреагира и защити бившия вътрешен министър Румяна Бъчварова, като контрира, че през 2015 г. има подписано споразумение и ГЕРБ поправя грешките на БСП. 

В закона е записано, че на държавните служители от МВР, които към момента на влизане в сила на закона са имали право да получат униформено облекло и за които такова не е осигурено, се изплаща левовата му равностойност в размер на лимита за съответната година, пропорционално на отработените месеци на длъжност за държавен служител, носещ униформа през календарната година, като се приспадат усвоените лимити за всяка година. 

Левовата равностойност няма да се изплаща, когато може да бъде осигурено униформено облекло за съответната година. 

При промените отпада възможността, полицаят да не може да зареди гориво или да пусне климатик, парно. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини