Цацаров за Икономическа полиция: Бог високо, цар далеко

Главният прокурор Сотир Цацаров направи анализ, в който се съдържаше и оценка за работата на полицията, като в "класацията" на първо място е ГДБОП, с които прокуратурата "отчита добро взаимодействие", а в дъното е Икономическа полиция, за която Цацаров каза, че е изпаднала в летаргия и дълбок сън.

Това се случи на националното съвещание на МВР, на което присъстваше и премиерът Бойко Борисов. Цацаров неведнъж е критикувал работата на вътрешното министерство.

"По отношение на националните служби – отчитаме добро взаимодействие с ГДБОП. Има подобрен диалог със специализираната прокуратура. По отношение на Национална полиция бих казал същото, с едно изключение. Икономическа полиция е в състояние на пълно заспиване и затишие. В пълна летаргия", заяви Цацаров на съвещанието.

После пред журналисти той заяви: "Когато не работиш, не си критикуван за нищо, не си забелязван, медиите нямат този интерес към теб. В крайна сметка и началниците нямат този интерес към теб. То така е във всяка система. Не критикувам само Икономическа полиция. Същите критики съм ги казал и на колегите си прокурори. Има териториални райони, има прокуратури, където, общо взето, е същият дълбок сън. Просто е по-удобно така – Бог високо, цар далеко", каза още Цацаров.

По думите му работата на областните дирекции на МВР може да бъде разделена на две групи. "Едната е работещи и другата – тихи дирекции. Това състояние е такова, каквото е и в териториалните дирекции на ДАНС, и в териториалните прокуратури."

Като добри примери той даде градовете Бургас, София и Пловдив, където се работи добре. "Има региони в страната, в които се предпочита тишината, защото така е по-удобно. Съществуват спокойно", добави главният прокурор.

Задача номер едно по думите на главния прокурор е справянето с корупцията. "Задача номер две е противодействието на контрабандата. Резултати могат да се постигнат, стига да има воля. Не деля типичните криминални престъпления на големи и малки. Убийството е новина за национален екран, но за нормалния български гражданин е престъпление", смята още Цацаров.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Se
    SEMKATA-Svilengrad
    1 0
    16:29, 26 юни 2017
    И как ДАНС и главният прокурор Цацаров симулират разплитането на мафиотските схеми в регион
Последни новини