Ecolines отказа да превози украинци до България, иска им визи

Изображение 1 от 2

    Автобусният превозвач Ecolines оказва да превози до България четирима украинци под предлог, че нямат визи, въпреки въведения от ЕС безвизов режим за украинските граждани.

    Компанията не признава биометричните паспорти като документ за пътуването и изисква визи от украинците с обяснението, че фирмата има свои закони, предаде агенция "Униан".

    За случая алармира Олга Ленц, която публикува във Фейсбук снимка на билет, върху който служител на превозвача е написал причината за отказа: "отказ за пътуване - няма виза, само биометрика".

    "Вчера сестра ми със съпруга си, 12-годишната им дъщеря и тригодишния им син не успяха да заминат на почивка в България. Предварително са били купени билети от автобусната компания, но служителката Анна Карпенко не ги е пуснала, понеже 12-годишната дъщеря нямала виза. Сестра ми, съпругът й синът им имат германски шенгенски визи, но визата на племенницата ми е изтекла преди приемането на безвизовия режим.
    Обадихме се в българското посолство, в митническата служба, всички казват, че може да се пътува без визи, а детето е с биометричен паспорт." - пише Ленц.

    Когато казали това на стюардесата, тя отговорила: "Ние имаме свои закони".

    Други клиенти на Ecolines потвърждават, че има такъв проблем. 
    При опит да изяснят въпроса на горещата линия на компанията им обяснявали, че при подобни случаи решението се взима от стюардесата.

    За случая е информирано и украинското външно министерство.

    Припомняме, от 11 юни влезе в сила безвизовият режим между Украйна и ЕС.

    Източник: news.bg

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини