Камиони профучават с над 80 километра в час покрай детска градина, всеки момент може да стане беля

Изображение 1 от 3

    Оживена улица в Девин може всеки момент да се превърне в път-убиец, алармираха разтревожени жители на родопския град. Отсечката минава покрай детска градина и води към производствени предприятия, по нея непрекъснато се движат товарни автомобили при това с непозволено висока скорост. Ограничението е за 30 километра в час, а тировете се движат с над 80, казват хората тук. Преди години на тази улица недалеч от детската градина вече е ставала катастрофа, при която са били раненени деца и тяхната учителка.

    „Тук бяха прегазени от Камаз, детето ми остана живо и затова не съм ги съдила”, казва майката на едното от ранените деца Величка Томова. Тогава се тръгва по институциите с молби да се поставят знаци и ограничения. След дълго настояване на улицата са поставени и така наречените легнали полицаи. Но изведнъж общината ги демонтира и товарните автомобили вече не се съобразяват с ограничението на скоростта. „Тук няма видеонаблюдение, вечер колите карат с бясна скорост, децата са постоянно на улицата, играят, няма кой да ги спре. Въпрос на време е да стане белята”, тревожи се Величка Томова.

    На въпрос към община Девин каква е причината да се премахнат легналите полицаи, се оказа, че общината е била принудена да го направи. И то не само там, а навсякъде в града.

    „Има сигнал до полицията и до нас, че нерегламентирано и незаконосъобразно са поставени тези легнали полицаи и не отговарят на наредбата, затова бяха премахнати”, отговори кметът на Девин Красимир Даскалов. По думите му обаче е предвидено със средства на общинския бюджет, заделени за тази година, да започне постепенното изграждане на нови ограничители на скоростта, така че те да съответстват на изискванията на новата наредба, която регламентира, тяхната конструкция, местата за поставяне. Общината смята да изгради, този пък законосъобразно, според наредбата, повдигната пешеходна пътека до детската градина. Докато това стане обаче камионите ще продължат да карат с над 80 километра в час в този прав участък. И дано улицата не се превърне скоро в път-убиец, надяват се жителите на Девин. 

    Величка Петкова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Жи
      Живущ на ул.Левски
      0 0
      14:45, 26 юни 2017
      Това най-вероятно е платена публикация.Един ТИР докато набере скорост до 80км/ч му е необходим минимум километър растояние.Може би става въпрос за други превозни средства,които бързат да отморяват в рест.Стуилица и се връщат в малките часове.
    Последни новини