Спасиха затрупаните в хижа в Стара планина младежи

След 6 часа и половина борба със снежните преспи, младежите, които два дни бяха откъснати от света в хижа в Стара планина, бяха достигнати от спасителната група, предаде кореспондентът на БГНЕС в Стара Загора, който бе сред участниците в акцията по издирването.
Алпийската група от трима души на "Гражданска защита"- Стара Загора достигна до блокираните от два дни в планината над село Дюля младежи.
Операцията се ръководеше лично от началника на "Гражданска защита"- Стара Загора Веселин Кузманов.
Освен военната машина, изпратена за спасителната операция, аварирала бе и снегопочистващата машина на пътните служби. Това се случи на около 10-тина километра преди селото, което от вчера бе откъснато от света заради снежните преспи.
В спасителната операция участваха 30 доброволци, представители на пожарната и на Гражданска защита. Сред доброволците бяха републиканският шампион по хвърляне на диск Енчо Щерев и общинският съветник от Казанлък Николай Александров. На мястото са и някои от родителите на младежите.
От два дни нямаше връзка с групата младежи в хижа в Стара планина. Гражданска защита - Стара Загора предприе днес спасителната операция, за издирване на младите планинари.
Това са около 15-20 младежи, отишли в хижа над село Дюля преди два дни и оттогава връзката с тях бе прекъсната. Село Дюля се намира на около 20 км от Мъглиж.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини