Турски медии: Как Борисов ще опита да повлияе на Ердоган

Турски медии поместват днес публикации за изявленията, направени след разговора на канцлера на Германия Ангела Меркел с министър-председателя Бойко Борисов.

"Ще използвам влиянието си", пише електронното издание на в. "Хюриет", извеждайки цитат от изказването на Борисов. Поместени са и думите на премиера за предстоящото му посещение в Турция, където ще разговаря с президента Реджеп Ердоган. Вестникът предава думите на Борисов, че ще положи усилия за нормализиране на отношенията между Анкара и Брюксел, предаде БТА. 

"Не мога да знам какъв успех ще имам, но ще използвам цялото си влияние", е посочил премиерът. 

Борисов е откроил също икономическия потенциал на Турция, пише още турското издание. 

Частната турска телевизия НТВ също пише на сайта си по темата, като помества думите на Борисов, че между Турция и ЕС е имало много негативни моменти, но той ще положи усилия за нормализиране на тази връзка при предстоящото си посещение в Турция. Той е посочил, че Турция е голяма страна, която има връзки с много държави, пише още НТВ.

В. "Йени акит" акцентира върху думите на Меркел от вчерашната пресконференция, че Германия и Турция трябва да продължат диалога и след изтеглянето на германските военни от базата Инджирлик. 

По отношение на България се посочва, че германският канцлер е благодарила на България за подхода към сигурността на границата с Турция и по въпроса за трафика на хора.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ру
    Руфа
    5 -1
    13:02, 8 юни 2017
    Не бе, той отива в Турция, да да му вземат мярка за нов фес!
  • 2
    Ов
    овчарчето калитко
    2 -1
    19:53, 8 юни 2017
    Много точен е горния коментар с няколко думи но пълен със съдържание Кеворк по един сходен случай бе казал---------- Ердоган отдавна ни е приготвил ФЕСОВЕТЕ въпроса е кога ще ни ги НАХЛУЗИ Искам да продължа писаното от Руфа ------освен за себе си Бойко отива да поръча 7 000 000 ФЕСА а за жените и ШАЛВАРИ а за себе си още и поясок за да има къде да втъква пищовите и камите си АРКАДАША бойко

Още новини

Последни новини