Юсеф Загба - третият нападател от Лондон

Третият терорист от Лондон се казва Юсеф Загба и е роден през 1995 г., пише в. "Кориере дела", цитиран от БТА.

Новината бе потвърдена и от британската полиция. 

Бащата на Загба е мароканец, а майка му е италианка. Той е роден във Фес, в Мароко. През март 2016 г. е арестуван на летището в Болоня, докато се опитвал да се качи на самолет за Турция и оттам да отиде в Сирия, пише вестникът. 

Италианското разузнаване е информирало мароканското, че Загба е подозрителен и често пътува. Подобно предупреждение е отправено и до британското разузнаване. Родителите на Загба са живели известно време в Мароко, а после са се разделили и майката се прибрала в Италия. Сега живее в провинция Болоня. 

Синът й няколко пъти е пътувал от Мароко до Италия, за да се види с нея. През март 2016 г., след като бил арестуван, той бил обвинен за международен тероризъм, но това обвинение не било доказано. Въпреки това Италия го включила в списъка на хората, представляващи риск за сигурността. За последно е живял в Лондон, където е работил сезонна работа в ресторант. Източник от италианското разузнаване потвърди информацията, че бащата на третия нападател от Лондон е мароканец, а майка му италианка, предаде Ройтерс.

Дир. БГ припомня, че тримата нападатели се врязаха с ван в пешеходците на Лондонския мост и намушкаха с ножове хора в близки заведения, преди полицията да ги застреля на 3 юни. Седем души бяха убити, а други 50 ранени. 

Другите двама нападатели са 27-годишният Хурам Шазад Бут и 30-годишният Рашид Редуан. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини