Всеяден алжирец кандидат за Гинес

Алжирец, който яде електрически крушки, свещи, дървени стърготини и нокти и може да погълне над 1000 варени яйце на едно хранене, се надява да заслужи място в Книгата на рекордите на Гинес и да даде повод за гордост на своите сънародници, предаде Ройтерс.

Салим Хаини, наричан още Ел Акул, открил забележителните си храносмилателни способности преди осем години по време на празника Рамадан.

Той установил, че огромните количества ядене, които поглъща след залез слънце, на са достатъчни да задоволят стомаха му за постите през деня.

Оттогава апетитът му е нараснал неимоверно. "Случвало ми се е на едно ядене да поглъщам по 40 хляба и 75 купички чорба. Веднъж дори изядох цяло печено агне с тегло 35 килограма", разказва Салим Хаини.

Както повечето алжирци Ел Акул е безработен и понякога трудно намира какво да яде. Огромният му апетит веднъж му създал проблем с негов роднина.

Салим Хаини се събудил много гладен и откраднал 50 килограма марули от градината на чичо си, които изял без да му мигне окото, разказва мениждърът на Ел Акул, Карим Рахал.

"Сега съм шампион по ядене в 30 алжирски вилаи (провинции). С божията воля и с помощта на властите ще мога да пътувам в чужбина и се надявам да стана първият арабин, който с апетита си си е осигурил място в Книгата на рекордите на Гинес.

За мен, за всички алжирци и за целия арабски свят това ще е огромна чест", казва Салим Хаини. Ел Акул обаче има сериозна конкуренция в лицето на настоящия рекордьор по необичайно хранене - французина Мишел Лотито.

През годините Лотито е изял 128 велосипеда, 15 пазарски колички, шест свещника, две легла и чифт ски. Французинът не се оплаква от храносмилателни проблеми, когато яде необичайни неща, но признава, че бананите и яйцата не му понасят.

Яйцата пък са любимата храна на Салим Хаини. Алжирецът споделя, че веднъж е изял 1500 за три часа.
Източник: yellow.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини