БСП поиска оставката на председателя на парламента Димитър Главчев

БСП поиска оставката на председателя на Народното събрание Димитър Главчев и внесе в деловодството на парламента необходимите за това подписи. Според лидера на БСП Корнелия Нинова Главчев не изпълнява правилника на Народното събрание и не наказва народните представители, че отправят заплахи, думи, които увреждат доброто име, и непристойно поведение.

"Г-н Главчев не взема отношение, когато от трибуната се случва това, и то от политическата партия, която представлява", каза Нинова. Според нея парламентът не работи вече шеста седмица, защото правителството и мнозинството нямали управленска и законодателна програма, а проектите на БСП не се гледали дори в комисиите.

По това време ГЕРБ чете декларации пълни с омраза и конфронтация, които целят да прикрият управленската им немощ, каза Нинова и цитира "небългарска социалистическа партия", "клахте българите, както и турчин не ги е клал".

Главчев отговори, че ако трябва да е необходимият виновник за това да работи парламентът, той е готов да се жертва.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ре
    реалист
    1 0
    19:02, 31 май 2017
    И Главчев да се махне пак няма да се угоди на шаиката от БСП и конкретно на Корнелия-лъжата тя си изяде космите под мишницата от злоба че не спечели и сега от злоба търси под вола теле

Още новини

Последни новини