Опасна зараза след превоз на кувьози с боклукчийски камион

Опасни бактерии са открити в родилно отделение в Румъния, след като бебешките кувьози били транспортирани с боклукчийски камион.

Само две седмици, след като министърът на здравеопазването Флориан Бодог откри с голяма тържественост родилното отделение в градската болница в североизточния град Фалтичени (окръг Сучава), отделението бе затворено, а Дирекцията за общественото здраве започна разследване, след като в проби от водата и по повърхностите бяха открити опасни за живота на новородените бактерии като Е-коли и Клостридии, съобщиха в. "Адевърул" и информационният сайт Зиаре.

Причината за наличието на бактериите бил фактът, че в суматохата преди откриването, бебешките кувьози са били транспортирани от старото в новото отделение с боклукчийски камион, а след това пренесени от служители на сметоизвозващата фирма.

В публикувани от местни медии видеоклипове се вижда, че медицинските апарати дори не са опаковани, изолирани или защитени по някакъв начин, така че да се намали до минимум рискът от заразяване.

Дирекцията за общественото здраве в окръг Сучава е започнала проверки в родилното отделение във Фалтичени. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини