Общината ще иска по-строги мерки и санкции за вандализъм, ще показват лицата на хулиганите, заснети от видеокамери

Изображение 1 от 3

    Промени в наредбата за обществения ред обмисля местната управа в Смолян, с които да се наложат сериозни санкции за вандализъм. Поводът е множеството хулигански прояви, при които се чупят кошчета, пейки, съоръжения на детски площадки и друго общинско имущество. Камери за видеонаблюдение ще следят обектите, а всяка записана от тях вандалска проява ще се публикува на сайта на община Смолян. "Широката общественост трябва да знае, че определен човек е направил това деяние, от което всички страдаме. И аз мисля, че това ще има сериозен превантивен ефект", казва зам.-кметът на Смолян Марин Захариев.  

    Изтръгнатите огради, счупени пързалки и люлки са опасни за малките деца, които идват да си играят на тях. А за пораженията, нанесени от вандалите, сега на практика няма наказания. Затова и общината се готви да монтира още видеокамери. "Монтираме още 6-7 камери, .така че до края на тази година и през следващите години драстично ще увеличим видеонаблюдението, с което наистина да имаме превантивен ефект. Защото смятам, че другаде трябва да избива енергията, а не в нещо, което всеки е платил като данъкоплатец", категоричен е зам.-кметът Захариев.

    Обмисляните промени в наредбата, които ще се предложат на Общинския съвет, предвидат общественополезен труд и публично порицание за вандалите. И тъй като в Смолян няма общинска полиция, местната власт смята да делигира права на доброволческия отряд към общината да налага санкции на вандалите.

    СмолянБгвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини