Цветанов категоричен - ще има полицаи във всяко село

Най-вероятно ще бъда председател на парламентарната вътрешна комисия. Това потвърди в ефира на БТВ председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той отговори на въпроси дали се е чувствал изкушен от поста на вътрешен министър, какъвто бе в първия кабинет на Бойко Борисов.

„Имахме интересен разговор с г-н Борисов. Имаше и предложение от Патриотите да бъда вътрешен министър. Но тогава помислихме кой ще ме замести в парламентарната група, когато отсреща имаме 80 души от БСП. Затова стигнахме до кандидатурата на г-н Валентин Радев“, разказа Цветанов как се е стигнало до решението кой да бъде вътрешен министър.

Ще се върнем към нивата, когато системата бе най-функционална, смята Цветанов.

„Желаещи за МВР има, въпросът е да се направи най-добрата селекция. Трябва да имаме нови автомобили, повече пари за гориво. За заплатите ще се направят съответните разчети, за да се видят възможностите“, продължи той.

Цветанов бе категоричен, че ще има полицаи във всяко село. Но те трябва да бъдат във връзка с частната охранителна дейност и затова ще има промени в закона за охранителната дейност.

Цветанов коментира думите на гостувалия преди него в студиото Христо Иванов, бивш правосъден министър в първия кабинет на Борисов. Иванов смята, че Цецка Цачева като правосъден министър е получила задачата „да пази главния прокурор.“

„Изборът на новия Висш съдебен съвет ще бъде по новите правила, по нова процедура, които възприехме в 43-ия парламент. В това е участвала и г-жа Цецка Цачева като председател на парламента. Христо Иванов получи пълна политическа подкрепа да прави реформа“, подчерта Цветанов. „Нека не бъркаме реформите с личните амбиции, той предпочете да прави личен политически проект, въпреки че когато подаде оставка, заяви, че няма да влиза в политиката. За да правиш политика в България, трябва да имаш фиксация върху нещо“, каза още за Иванов той.

За правосъдието, за реформата в сектора ще отговаря г-жа Цецка Цачева, бе категоричен Цветанов.

Ще внесем закона за можаритарния вот, този закон е готов, но не получи достатъчна подкрепа в предишния парламент, обясни Цветанов.

„Хората искат личности, за които да дадат вота си. Трябва да се съобразим с това, което решиха българските граждани. Референдумът за малко не стана задължителен“, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ.

На въпрос как ще убедят Обединени патриоти, Цветанов каза, че това няма да е изпитание пред новата коалиция. ОП са им заявили да не очакват подкрепа от тях за въвеждане на мажоритарна система.

Единственият вариант да се състави правителство бе с Обединени патриоти, каза Цветанов. Той коментира така обвиненията, че партия ГЕРБ е направила коалиция с националисти при положение, че Европа им обръща гръб.

Източник: epicenter.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ба
    Бай ГАНЮ БАЛКАНСКИ
    1 0
    15:38, 9 май 2017
    Ще има полицай във всяко село казва Цецко Тоя човек сана по голям МАНИПУЛАТОР и от ЙОЗЕФ ГьОБЕЛС Абе Цецо в България има хиляди села ами то няма толкова полицаи бе Е то бива изхвърлянсе ама чак толкова Ей тия се помислиха за единствени и незаменими
Последни новини