Хасковлии се жалват от претъпкана маршрутка за Кенана (видео)

Изображение 1 от 3

    От претъпкана маршрутка по линия 102 за Кенана се жалва читателка на Haskovo.net, която изпрати снимки и видео. Тази сутрин на хасковлийката Ива Костова й се наложило да използва градския транспорт. Качила се на маршрутката в 8:10 часа заедно със семейството от спирката на площадка „Спартак”. „Преди нашето качване имаше двама правостоящи, две спирки по-нагоре – 15”, пише Ива Костова. Тя уточни, че шофьорът не спрял на следващата спирка по ул. „Стара планина”, до поделението, тъй като нямало места в маршрутката. Вочаът на градския транспорт обаче подканял пътниците да минат още назад, тъй като според него можело да се качат още хора.

    Разочарована от ситуацията Ива слязла по пътя към „Кенана” и продължила пеша към семейния имот. „Да, аз съм на 23 години, и можех да си позволя да сляза и да продължа пеша. Но 99% от пътуващите бяха 70+ годишни”, възмущава се тя. Хасковлийката уточни, че през уикенда и почивните дни, маршрутката минава през около два часа, което според нея не е достатъчно. Освен това в маршрутката кънтяла „чалга”, което допълнително изнервило пътниците. Тя смята, че транспортът трябва да се движи по-често, а освен това през делнични дни големият автобус се движил в неподходящ час и оставал празен. На това мнение били повечето ползватели на градския транспорт.

    Ива Костова обясни, че се опитала да се свърже с фирма „Златно руно”, извършваща превозите, но ударила на камък. На посочения телефон никой не отговорил.

    Шефът на фирмата Георги Генков обясни, че е запознат със случая и са реагирали веднага. Още сутринта шофьорът му докладвал, че маршрутката не успява да извози всички пътници. Заради това за следващите куросове бил пуснат голям автобус. Генков уточни, че никой от пътниците не се е свързал с него за ситуацията.

    Haskovo.NET

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Hh
      hhggg
      11 0
      20:12, 7 май 2017
      Тази,която минава през ''бадем'' е същата.. ;)
    • 2
      Di
      dimitri4ka
      8 0
      20:47, 7 май 2017
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 3
      Ко
      кой взе руното
      5 0
      14:41, 8 май 2017
      Старците нямат навика да пишат тук, но от първо лице знам възмущението им от фирмата, за това пътуване с маршрутката.
    • 4
      Би
      биволь
      3 0
      15:10, 8 май 2017
      Дядо дали я ползва тази маршрутка? Или още мисли за детските градини? Баскетът и водата вече са му горчива тема, сняг скоро няма да има, а изборите минаха и санирането не е неотложно!
    Последни новини