Радев на Гергьовден: Парите на народа – в модерна бойна техника!

Парите на българския народ трябва да бъдат превърнати в модерни бойно способности по най-ефективен начин. Това заяви президентът Румен Радев на първия му военен парад в тази му роля.

По думите му дълги години се е водил безсмислен спор дали да се влагат средства в собствените въоръжени сили. "Рязкото влошаване на геополитическата обстановка и призива на НАТО за по-голяма ангажираност сложи точка на тази абсурдна дилема", посочи Радев. По думите му изминалата година е била повратна в развитието на армията, тъй като парламентът е приел проекти за превъоръжаване и модернизация на въоръжените сили.

Президентът посочи, че мирът през последните десетилетия се дължи на българските офицери, сержанти и войници, но за съжаление ролята и значението на въоръжените сили е било системно подценявано.

"Има дати, които ни зареждат с вяра и оптимизъм. Такава е 6 май, ден на храбростта и празник на българската армия. По силата на една красива българска традиция днес нашия народ засвиделтества признателност към своята армия. Днес почитаме паметта на загиналите в мисии зад граница и изказваме уважение към хората с пагони", заяви президентът. 

Източник: dnes.bg

Коментари в сайта

Последни новини