ДПС се обяви против кабинета „Борисов 3”

ДПС е против кабинета "Борисов 3". Накъде след изборите, попита лидерът Мустафа Карадайъ от парламентарната трибуна по време на разискванията преди гласуването на състава на новия кабинет.

Българските граждани очакват решителни мерки за справяне с бедността и демографската криза. Кабинетът обаче нямало как да се справи заради модела на коалицията, предупреди Карадайъ.

Между национализма и патриотизма има ценностна стена, атакува той Обединените патриоти. Патриотите упражняват лицемерен патриотизъм. Смениха си и речника, за да влязат във властта. Цинизъм е патриотът Валери Симеонов да е вицепремиер по демографската политика. Никъде в Европа не се допускат националисти, коментира лидерът на ДПС.

Да не пращаме в музея уникалния български етнически модел, призова Мустафа Карадайъ. Според него толерантността и мирът могат да обединят политиците. Той призова малцинствата и бежанците да не са мишена. Народът ще отсъди, прогнозира лидерът на ДПС. Цената за загубеното време ще платят герберите.

Това ще бъде труден мандат за ГЕРБ, смята Карадайъ. Ще е трудно и за страната. ДПС ще осъжда остро всяка проява на разделение и нетолерантност, закани се той. Да спасим България, настоя още лидерът на ДПС.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини